بازسازی گلخانه های سنتی کشور

  • یکشنبه 24 دی 1396 17:40
  • شناسه 13920
بازسازی گلخانه های سنتی کشور

مدیرکل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی گفت: 376 هکتار از گلخانه های سنتی و نیمه مدرن کشور از ابتدای سال جاری تاکنون با هدف تولید کمی و کیفی محصولات، اصلاح و بازسازی شدند.

به گزارش شبکه ایران کالا به نقل از  ایرنا ، غلامرضا تقوی درباره توسعه سطح زیر کشت و تولید گلخانه های کشور افزود، امسال توسعه 2400 هکتار سطح زیر کشت گلخانه ها را در برنامه داریم و تاکنون بیش از 900هکتار آن در استان هایی مانند تهران، اصفهان، یزد و جیرفت اجرا شده است.

وی پیش بینی کرد با اضافه شدن 900 هکتار به سطح گلخانه ها، تولیدات در این حوزه حدود 230 هزار تن افزایش یابد. برای سال 96 اصلاح و بازسازی گلخانه های سنتی و نیمه مدرن در سطح 373 هکتار، در برنامه ششم توسعه 2500 هکتار و برای برنامه 10 ساله 5 هزار هکتار برنامه ریزی شده است.
تقوی تبدیل سوخت گلخانه ها از گازوییل به گاز، تبدیل گلخانه های چوبی به فلزی و ارتقای فناوری و تبدیل گلخانه های نیمه مدرن به مدرن را از محورهای اصلی طرح بازسازی و نوسازی گلخانه ها عنوان کرد و گفت، از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 50 هکتار از گلخانه ها به سیستم گازرسانی مجهز و بیش از 60 هکتار گلخانه های سنتی چوبی به فلزی تبدیل شده اند.
وی با بیان اینکه بسیاری از گلخانه های کشور نیمه مدرن هستند، تصریح کرد، ما این گلخانه ها را شناسایی و تکنولوژی های جدید را به آنها معرفی می کنیم.
وی ادامه داد: 10 تا 20 درصد از 373 هکتار گلخانه های اصلاح و بازسازی شده در سال جاری در قالب ارتقای فناوری مانند افزایش مکانیزاسیون و اضافه کردن اتوماسیون بوده اند.
مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی افزود، بیش از 70 درصد گلخانه های کشور قابلیت تبدیل به گلخانه های مدرن را دارند.
وی با بیان این که اصلاح و بازسازی گلخانه های سنتی و نیمه مدرن کشور 20 تا 25 درصد بهره وری آب را افزایش می دهد، گفت، در گلخانه های سنتی عملکرد تولید پایین و در حد 180 تن در هکتار است، در حالی که در گلخانه ها مدرن حدود 250 تن در هکتار با همان میزان مصرف آب، محصول تولید می شود.
تقوی، افزایش حاشیه سود را یکی دیگر از مزیت های اصلاح و بازسازی گلخانه های سنتی و نیمه مدرن دانست و اظهار داشت: اجرای این طرح به اقتصادی شدن واحد های تولیدی کمک می کند و علاوه بر آن، شکل اشتغال نیز تغییر کرده و فناورانه تر می شود و میزان بکارگیری مهندسان افزایش می یابد.
وی افزایش کمی و کیفی محصولات و کاهش هزینه های تولید را از دیگر مزیت ها و پیامد های اجرای طرح اصلاح و بازسازی گلخانه ها نام برد و ادامه داد: با تبدیل سوخت از گازوییل به گاز در گلخانه ها در هر هکتار 30 درصد هزینه بهره برداران کاهش خواهد یافت.
مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی با اشاره به افزایش تولید محصول سالم در گلخانه های مدرن، گفت: در این گلخانه ها با استفاده از تجهیزات و امکانات جدید، آفات و بیماری ها بهتر کنترل می شوند و مصرف سموم نیز کاهش می یابد.در سال گذشته یک میلیون و 995 هزار تن محصولات گلخانه ای شامل سبزی و صیفی، توت فرنگی، گیاهان دارویی و خوراکی و سایر به غیر از گل و گیاهان زینتی در کشور تولید شد.
تقوی اضافه کرد، سال 95 حدود یک میلیون و 965 هزار تن فقط تولید سبزی و صیفی از 8200 هکتار سطوح زیر کشت گلخانه ها داشتیم که 83 درصد آن معادل یک میلیون و 640 هزار تن فقط مربوط به تولید خیار و بقیه گوجه فرنگی و فلفل بوده است.
وی کشت عمده یک محصول در محیط های گلخانه ای را تهدیدی برای تولید خواند و گفت، یکی از طرح های این دفتر، ایجاد تنوع محصولات گلخانه ای است و این طرح در کارگروه های فنی گلخانه ای در مرحله نهایی قرار دارد.
مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی با بیان این که برای محیط های گلخانه ای، الگوی کشت جدیدی به بهره برداران معرفی خواهد شد، اظهارداشت: در مرحله نخست 15 محصول در حوزه سبزی و صیفی، باغی و سبزیجات لوکس و برخی گیاهان دارویی شامل رکولا، شایاناک، مارچوبه، هلو، لیمو ترش، و آناناس معرفی می شود.
تقوی با پیش بینی اینکه معرفی محصولات تا 30 مورد افزایش می یابد افزود، طرح توجیه اقتصادی کشت های جدید در حوزه گلخانه ها تهیه و اجرای الگوی کشت های جدید در استان هایی مانند اصفهان، یزد، کرمان، مشهد، کردستان و همدان آغاز شده است.
وی برگزاری تورهای ترویجی را از برنامه های این دفتر به منظور آشنایی و جلب نظر کشاورزان در مورد کشت های جدید گلخانه ای عنوان کرد.
تقوی اظهار داشت، تلاش داریم کشاورزانی که در فضای باز سبزی و صیفی کشت می کنند از طریق تورهای ترویجی و بازدید از کشت های گلخانه ای به سمت تولید در محیط های گلخانه ای ترغیب شوند.
وی با بیان این که در صورت انتقال تولید سبزی و صیفی از فضای باز به محیط های گلخانه ای، بخشی از اراضی کشاورزی آزاد می شود، گفت: در اراضی آزاد شده در صورت وجود آب کافی باید برای کشت محصولات کم آب بر، پوششی و پاییزه برنامه ریزی کرد.
این مقام مسئول تصریح کرد، در فضای گلخانه ای 10 تا 12 برابر فضای باز سبزی و صیفی تولید می شود.
وی بر تولید گلخانه ای با هدف افزایش صادرات تاکید کرد و گفت، تولید برای صادرات باید مستمر، انبوه و با قیمت مناسب و کیفیت بالا باشد.

کلیدواژه‌ها

مطالب مرتبط

مطالب بیشتر از «تولید»

نظر شما

شما در حال ارسال پاسخ به نظر «» می‌باشید.

نظرات بینندگان

جدید ترین برنامه ها

موضوع داغ هفته

خبر آگهی

  • هاپیر تایر، خدمتی ویژه در کسب و کار آنلاین

    هاپیر تایر، خدمتی ویژه در کسب و کار آنلاین

    هایپرتایر با ایده‌ای خلاقانه برای ارایه خدماتی متفاوت در عرصه فروش آنلاین تایر بوجود آمد؛ ویژگی اصلی این مجموعه ارایه خدماتی متمایز در زمینه نصب تایرهای عرضه شده به صورت سیار است‌.

آخرین خبرها