تیم اقتصادی دولت باید از صداقت برخوردار باشد/ کسری بودجه سدی در برابر افزایش سطح تولید ملی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یزد گفت: اگر میخواهیم تورم را در کشور حل کنیم راه حل آن این است که دولت به اندازه جیب مبارک خرج کند و کسری بودجه مزمن را برای همیشه در کشور از سر راه تولید و اقتصاد کشور باید بردارد.
در برنامه چشم انداز امشب مهمترین راه رفع موانع تولید در کشور با حضور علیرضا شکیبایی مدرس دانشگاه کرمان و عباس علوی راد مدرس دانشگاه یزد مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه ایران کالا عباس علوی راد عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یزد گفت : در کشور ما و در همه کشورهای دنیا در خصوص بحث سرمایه گذاری دستهبندیهایی وجود دارد لذا بخشی از سرمایه گذاری ها به صورت ایجادی است ، مواقعی که می خواهند صنعتی را ایجاد کنند متاسفانه مشکلات خاصی ایجاد میشود.
وی با اشاره به اینکه اگر میخواهیم در خصوص بحث تولید صحبت کنیم باید ببینیم که کدامیک از کارخانهها در سال ۱۴۰۰ میخواهند به بهرهبرداری برسند افزود: تولیدکنندگان به دلیل نوسان قیمت ها نمی توانند برنامه ریزی کوتاه مدت داشته باشند ،در صدور مجوزها برای شروع یک کسب و کار متاسفانه بروکراسی سنگینی وجود دارد که باید این مشکلات مورد حل و فصل قرار بگیرد.
علوی راد با اشاره به اینکه بسیاری از فعالان اقتصادی به واسطه بیثباتی بسیار زیادی که در اقتصاد کلان وجود دارد با مشکلات عظیمی مواجه هستند ادامه داد: رهبر معظم انقلاب فرمودند که به هیچ وجه نباید اقتصاد کشور را معطل تصمیمات آن سوی مرزها نگه داریم، لذا نباید منتظر کشورهای دیگر باشیم که چه تصمیمی میخواهند بگیرند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یزد با اشاره به اینکه کشور ما دچار تورم است خاطرنشان کرد: تورم خود را در تولید نشان میدهد، تیم اقتصادی دولت باید از صداقت برخوردار باشند ،هفته گذشته رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد در جایی برای تامین مالی کسری بودجه دولت پول چاپ کرده است، بالاترین مقام مالی کشور اعتراف میکند که پول چاپ کرده است .
وی افزود :چند روز پیش وزیر اقتصاد گفت که پولی استقرتض نکرده است ،کنترل تورم در این دولت امیدوار کننده نیست، این در حالی است که راه حل تورم پیچیده نیست، ۵۰ سال است که ما درگیر این پدیده مخرب هستیم، ۹۰ درصد کشورهای دنیا این پدیده مخرب را به راحتی حل و فصل میکنند.
علوی راد با اشاره به اینکه در کشور ما حداقل در ۳۰ سال گذشته ۷ برابر رشد اقتصادی پول چاپ کردهایم افزود : اگر در مقاطعی توانستیم نرخ تورم را به ۱۲ درصد برسانیم به دلیل پمپاژ درآمدهای سرشار نفتی بوده است.
وی ادامه داد : اگر میخواهیم تورم را در کشور حل کنیم راه حل آن این است که دولت به اندازه جیب مبارک خرج کند و کسری بودجه مزمن را برای همیشه در کشور از سر راه تولید و اقتصاد کشور باید بردارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یزد با اشاره به اینکه با اشاره به بی انضباطی بانک ها افزود: بانک ها در یک دهه گذشته در خلق نقدینگی موثر واقع شدهاند .
علیرضا شکیبایی مدرس دانشگاه کرمان در ادامه برنامه با اشاره به اینکه متاسفانه یک سری از قوانین اجرا نمی شوند افزود: قوانین ایجاد میشوند اما بهینه از آنها استفاده نمی کنیم، دلیل آن دولتی بودن و مقررات گسترده است که دولت در اقتصاد ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اینکه به طور طبیعی دولت واکنش سریع به تغییرات اقتصادی نشان نمیدهد اظهار کرد : اقتضائات اقتصاد و تولید در حال تغییر است ،وقتی اقتضائات جدید ایجاد می شود دولت باید در مورد همه چیز تصمیم بگیرد.
شکیبایی با اشاره به اینکه ماهیت دولت به گونه ای است که کند و با تأخیر تصمیم می گیرد افزود: در دولت تعارض منافع وجود دارد ،ریشه اصلی در دولتی بودن همه تصمیمات است و مداخله گری بیش از حد دولت را در تصمیمات اقتصادی شاهد هستیم لذا دولتها در این صورت نمیتوانند موفق شوند ،بخشنامه ها و دستورالعمل های زیادی در اقتصاد وجود دارد که ممکن است به ایجاد رانت منجر شود.
وی عنوان کرد: باید بپذیریم که سهم مداخله گری دولت در اقتصاد ایران بالاست باید این سهم کم شود ، سیاست اقتصاد مقاومتی به دنبال مردمی کردن اقتصاد است، جهت گیری کلی را باید به سمت مردمی کردن اقتصاد پیش ببریم ، دولت هر تصمیمی که میگیرد در جای دیگر مشکل ایجاد می کند.
انتهای پیام/
نظر شما