همه چیز درباره پرورش زالو | شبکه تلویزیونی ایران ‌کالا

همه چیز درباره پرورش زالو

  • دوشنبه 15 بهمن 1397 13:16
  • شناسه 37316
همه چیز درباره پرورش زالو

اگر در حال و هوای کارآفرینی و سرمایه گذاری باشید حتما درباره پرورش زالو بسیار شنیده اید و در این مقاله ضمن آموزش کامل ابعاد مختلف پرورش زالو، بررسی میکنیم که آیا این تجارت واقعا سوددهی دارد یا خیر .

پرورش زالو

زالودرمانی در دنیا و همچنین در ایران مورد توجه مردم قرار گرفته و این جراح کوچک دوباره بعد از سال‌ها به جایگاه واقعی خود خواهد رسید. با توجه به اینکه در گذشته زالو به صورت طبیعی از طبیعت صید می شد نیاز آنچنانی به پرورش این موجود با ارزش حس نمی شد ولی در چندین سال اخیر چه در ایران و چه در کشور های دیگر با توجه به افزایش تقاضا برای زالو،  بازار خوبی برای این موجود کوچک و پرخاصیت ایجاد شده است.

در اینجاست که کار پرورش زالو به یک نیاز تبدیل شده است.

معرفی زالو

زالوها نرم تنانی تک‌جنسی و عمدتا آبزی هستند که همگی زندگی انگلی دارند. از بین650 گونه شناسایی شده، تنها 50 نوع از آنها از خون پستانداران تغذیه می‌کند که زالوی پزشکی (medical leech) معروفترین آنهاست. این نوع زالوها که رنگ سبز زیتونی تا سبز لجنی و نوارهایی تیره در سطح پشتی خود دارند؛ پس از صید، مدتی در آب های صاف و تمیز نگهداری می شوند تا هر گونه آلودگی احتمالی آنها رفع شود و سپس برای مقاصد طبّی مورد استفاده قرار می گیرد.

ازکجاوچگونه شروع کنیم

قبل از شروع کار و هر اقدامی حتی آموزش در هر کلاسی بروید از دامپزشکی و شیلات و نظام مهندسی استان و کشور سوال کنید که آیا این کار همچنان کشش داره و آیا مجوز میدن چون با در نظر گرفتن واقعیت موجود این کار فوق اشباع شده و بهمین دلیل مجوزها در هر استان به یک یا دونفر داده میشه و دیگه به کسی نمیدن و زمانیم که مجوز داده نشه یعنی غیر قانونی بحساب میایین و حتما همون نفرات مجوز دار تو شهرتون قانونی جلوی کارتونو میگیره . با این شرایط بهتره همون اول اکر شرایطشو ندارین کنار بکشین و با خیال راحت به زندگیتون ادامه بدین .

اگر خواستین با همه این شرایط تصمیم به ورود بگیرید که ریسک بالایی رو قبول کردین در مقابل سودی که هنوز ماه ها بعد چندسال لمسش نکردیم که دلمون خوش باشه و شما هم مطمعناً لمس نخواهید کرد و چون غیرقانونی شروع کردین و بحرف این کسانی که تا بحال در هر جا یا هر اتاقی هر زیرزمینی برای مردم فارم راه اندازی کردن و اگر نگوییم همه میشه قاطعانه گفت ۹۵ درصدشون ناراضی هستن چون قانونی نیستن و تلفات دارن و هر روز هم مشتریهاشون کمتر میشه وزالوهاشونم ارزونتر و فقط همون کسانی که براشون راه اندازی کردن سود میکنند!
با در نظر گرفتن این مطالب یکی از اولین کارهایی که برای تحقیق میتونین انجام بدین و حقیقت براتون مشخص میشه .همینه که برین دنبال مشتریهای پزشک که زالو مصرف میکنن و ببینید چندتا زالو میتونی بفروشی و با چه قیمتی، این یکی از بهترین راهاییه که خودت مستقیم متوجه حقیقت بشی.

بر خلاف تصور خيلي ها پرورش زالو يك شغل راحت و بدون مشكل نيست ، هر كار پرورشي از نوع موجود زنده داراي دردسرهاي خاص خودش است و همچنين صنعت زالو به دليل ناشناخته بودن به مراتب مشكل تر  ميباشد ، اين يك واقعيت هست  هدف ما آشنايي شما با حقايقي ( بیماریهای زالو ، عدم بازار خرید به قیمت تمام شده ، زالوهای واراداتی با قیمت بسیار ارزان و …  )است كه اكثر شركتها از گفتن آن  امتناع ميكنند.

-اول برید 200 دانه بگیرید اونم سایز کبریتی بزرگشون کنید بعد خودتون حساب وکتاب به دستتون میاد

فارم پرورش زالو

مراحل اخذ مجوزقانونی پرورش و تکثیر زالو

نظام مهندسی  و جهاد کشاورزی این دو ارگان جدا از همه هستن یعنی شما باید دوتا پروانه داشته باشی
1موافقت اصولی
۲پروانه تاسیس
3پروانه بهره برداری
در  هر استانی اینها رو هم باید از نظام مهندسی بگیری هم از دامپزشکی.حالا برای گرفتن هر کدوم از اینها از نظام مهندسی و جهاد کشاورزی باید از چند تا ارگان موافقت بگیری.یعنی نظام بهت نام میده شما میبری اون اورگان و اونها موافقت میکنن و وقتی همه موافقت ها رو گرفتی تازه نظام میاد بهت موافقت نامه اصولی میده بعد ارگانهای که نامه میده.شیلات.محیط زیست.بهداشت ودرمان.امور و اراضی.اداره اب.ومعرفی نامه به دامپزشکی که بعد خود دامپزشکی جداگانه خودش بهت مجوز میده.بعد پروانه تاسیس صادر میشه و با کارشناس میگیرین تا زمین دارای شرایطو ببینند و جی پی اس بزنن و به اسم اون زمین که شرایط حداقل ۵۰۰ متر فاصله از محل سکونت و… باید داشته باشه باید طبق شرایطی که میگن سالنهای تکثیر و پرورش و قرنطینه رختکن ،اتاق کارگری،دفتر اداری،سالن تغذیه مجزا ،و….بعد احداث و تایید کارشناس بعد خدا بخواد و مشکلی پیش نیاد میرین برای گرفتن اصل مجوز که پروانه بهربرداری باشه!
البته مجوز بهر برداری از1سال شروع میشه تا چهار سال است.البته این برای تمام واحدهای هست که از جهاد کشاورزی مجوز میگیرن.بعد از اتمام تاریج دوباره باید درخواست بدی و پولش رو واریز کنی بعد میان بازدید بعد دوباره تمدید میشود.و دوباره چند سال بعد یعنی تا اخر مهلت مجوزت  دوباره همین مراحل هی تکرار میشه وشما هر چند سال به چند سال این روند رو تکرار میکنی.این تا اونجا که در خاطرم بود مراحل اخذ مجوز رسمی بهربرداری گفتم.البته ثبت شرکت هم در این بین باید انجام بدین و برند و مهرتونم باید مرتبط با اسم و کار شرکتتون درست کنید.

 شروع قانونی یاغیرقانونی

شما عزیزان میتونید کارو به دوصورت قانونی یا غیرقانونی شروع کنید.اگرقانونی شروع کنید به احتمال زیاد ارگانهای دولتی از شما حمایت میکنن البته درستش اینه که کسی که راه قانونی رو میره و سرمایه گذاری میکنه و مالیات میده و تحت نظر هستش باید حمایتی بشه و این حمایت در فروش قانونیه که شامل زالوی برند دار هستش که میشه پیگیری کرد در صورت مشکل، و پزشکان باید با فاکتور خریدکنن از کسانی که مجوز دارن اگر به این صورت پیش بره میشه جلوی واردات زالوییی که مشخص نیست از کجا وارد میشه و یا چه کیفیتی داره و گذشتش مشخص نیست گرفته بشه . اگر نگاهی به کشورهای پیشرو در این صنعت بندازیم اونها هم تعداد کمی تولید کننده دارن که شامل چند شرکت بزرگ تولید میشن و اینجوری هستش که توجیه اقتصادی پیدا میکنه البته خیلیا در این صنعت مشغول بکار هستن ولی در مراحل بعدی این صنعت کار میکنن نه تولید.

شروع غیرقانونی

متاسفانه در کشور ما این صنعت از ابتدا در مسیر اشتباهی قرار گرفت و بدون تحقیق و کار کارشناسی شروع بکار کرد و از همان اول تبلیغات فقط برای راه اندازی فارم شروع شد و بگونه ای مسابقه پول درآوردن بین چند شرکتی که در راس کار بودن شروع شد بدون تحقیق علمی و فقط قصدو نیت در این کار پول بود و متاسفانه همین طرز فکر باعث شد که هرروز این مسابقه رقابتش شدیدتر بشه تاجایی که این صنعت شبیه به شرکتهای هرمی شد یعنی فقط نفر وارد کار کن و یه پولی بگیر بعد تمام ،بعد همون نفر واردشده وقتی وسط کار متوجه میشه هیچ تجربه و علمی پشت کار نیست و متضرر شده به اجبار اکثر این نفرات هم وارد این رقابت شدن و در نهایت صنعت زالو به هرم زالو تبدیل شد . پس لطفا قبل از ورود و شروع به کار حتما تحقیقات کاملو انجام بدین و اگر تصمیم به ورود گرفتین بدون در نظر گرفتن تبلیغات دروغین از راهای قانونی شروع بکار کنید تا اینکه خودتان متضرر نشوید و قبل از هر کاری بنظر بنده ببینید که آیا مصرف واقعی کشور که همان مصرف پزشکی میباشد اشباع شده یا نه !

شروع خانگی

با در نظر گرفتن همه مباحثی که کردیم اگر میخواهید در بحث خانگی شروع بکار کنید که بنده اصلا توصیه نمیکنم چون در هر صورت قانونی نیست ،برخلاف تبلیغاتی که سعی داره قانونی نشونش بده ،حالا همه این مشکلاتو اگر بجون خریدید قبل از هر کاری هم بدنبال مشتری هم مثلا رفتین و همه چی مهیا بود که شما شروع کنید .اینجاست که باید مراقب عزیزان به اصطلاح استاد و یا مشاور باشین که از یک ملیون تا ۱۰ ملیون شنیدیم و دیدیم که فقط بابت راه اندازی از مردم پول گرفتن   بماند که در بحث فروش زالوی مولد چه کارها که نمیکنن .در صورتی که در بحث خانگی  کافیه چند عدد وان ۶۰ تا ۵۰۰ لیتری بگیرین و چند عدد پت ده لیتری هم تهیه کنید البته تعداد دقیق وان و پتهارو در ادامه میگم.

روش خانگی هم تکثیر داره و هم پرورش یعنی اینکه فقط زالو رو بگیرین و نگهداری کنید تا در زمان مناسب بفروش برسونید .
اگر قصد تکثیر دارین سعی کنید مکانی که تهیه میکنید بزرگ باشه هر چقدر بزرگتر باشه بهتر میتونید روشهای مختلفو انجام بدین تا ان شاءالله به نتیجه برسید.
معایب حوضچها و استخرها اینه که کنترل و آمار ودیدی ندارین که در موقع بروز بیماری از تلفات جلوگیری کرد بنوعی اگر به تلفات بخورن نمیشه جلوشو گرفت در هر صورت در بحث تولید خانگی اکثرا از وان و آکواریوم و پت استفاده میشه که ما هم این روشهارو توضیح میدیم .
در روش کار با وان باید اینو بگم که حتما باید از وانهایی استفاده کنید که مربع یا مستطیلی باشن بهیچ عنوان از وانهای گرد که سطح کمی دارن و عمق زیاد استفاده نکنید  وان هایی بهتر جواب میدن که سطح زیادی داشته باشند و عمق ۳۰ الی ۵۰ سانتیمتر .
شما میتوانید برای تجربه حتی ۳ عدد وان هزار لیتری بگیرید و دورتادور آن را جزیره سازی کنید و در هر وان ۳۰۰ عدد مولد بریزید که تقریبا با سه عدد وان میتونین هزارتا مولدو نگهداری کنید و تجربه کسب کتید ولی بنظر اکثریت بچها وانهای صدلیتری برای این کار مناسبه چون ابعاد مناسبی دارن و براحتی میتوان جابجا کرد و در هر کدام از وانهای صد لیتری ۵۰ الی صد قطعه مولد میتوان نگهداری کرد ولی شما اگر بتوانید تراکم را کمتر کنید بهتر جواب میگیرید در هر صورت تعداد را میتوان بنا به هزینه ای که دارین کم و زیاد کرد .

وسایلی که برای کارگاهتون نیاز دارید

یک عدد پمپ آب و شیلنگ جهت تعویض و شستشو
پمپ هوای مرکزی  و لوله کشیها جهت هوادهی  .
وان .یا آکواریوم یا پت .
آب سالم و آزمایش شده برای استفاده در فارم.
دماسنج دیواری .دماسنج دیجیتال همرا با رطوبت سنج . دماسنج میله ای دیجیتال برای دمای آب و خون
پایهای فلزی برای وانها که کمی شیبدار باید باشه تا برای خروج آب از وان بمشکل نخورید .یا قفسه در صورت کار با پت ده لیتری.
لوله کشیهای ورودی آب به وانها و لوله کشی جهت خروج آب
مخزن آب جهت کلر زدایی و ..
دستگاه سختی سنج دیجیتال که میشه از کسانی که دستگاه تصفیه آب نصب میکنن خرید کرد
آزمایش آب مصرفی که در صورت نداشتن آب مناسب باید دستگاه تصفیه اب نصب کنید که بنظر من نیاز نداره مگه قبلا روی چندتا زالو امتحان کرده باشین و خیلی خیلی مشکل داشته باشه و یا آزمایش آب بسیار بد نشون بده
توری یا چسب آلومنیومی برای پوشاندن وانها جهت خارج نشدن زالوها
ظروف تغذیه زالو که میتونید بسازید یا از بازار تهیه کنید ظرف اول که بزرگتر باشه و فلزی  که اگر با شعله یا هر چیز دیگه خواستین دمارو بالا ببرید مشکلی ایجاد نشه داخل این ظرف آب ریخته میشه ظرف دوم داخلش خون ریخته میشه و داخل ظرف اول گذاشته میشه که از طریق دمای غیر مستقیم دمای خون به ۳۰ الی ۳۲ درجه برسه وظرف سوم که اکثرا از الک استفاده میکنن ولی میتونین خودتون بسازین و زیرشو جوری طراحی کنید که اون توری یا پارچه یا هر غشایی محکم نصب بشه .خریدغشا پارچه ململ  یا توری پلی آمید یا ملحفه بیمارستانی .روده و پوست مرغ هم میتونید برای تغذیه استفاده کنید یا هر غشایی که زالو بتونه نیش بزنه و سوراخش کنه میشه استفاده کرد.(البته باید یگم که متاسفانه درقانون استفاده از خون ممنوع میباشد)و باید با جلبک ویا حلزون تغذیه شود .در مورد این قانون فقط میتونم بگم که حتما باید بازنگری بشه چون امکانپذیر نیست بهیچ عنوان .زالوهای طبی فقط فقط خون خوارهستن و تا آروارهایشان راقفل نکنن قادر به تغذیه نیستن و در همه کشورهای پیشرو در این صنعت هم از خون استفاده میکنن.البته زالوهای طبی بخصوص این سه نوع زالو که در ایران شناخته شده هستن بهیچ عنوان با حلزون نمیشه تغذیه کرد حتی با خوبیو خوشی با هم داخل آب زندگی میکنن ولی در مورد جلبک فقط میتوان روی جذب از پوست زالو حساب کرد که آن هم زمان بسیار بسیار زیادی باید صرف کرد که اصلا توجیه اقتصادی نداره.
خزه جهت ساخت جزیره
اسپیلت برای خنک نگه داشتن فارم
در صورت لزوم و کمبود سرمایه از کولر آبی هم میتوان استفاده کرد
البته اگه سرمایه تون کمه شما میتونید خیلی از این وسایلو تهیه نکنید و زحمت خودتون بیشتر کنید و دستی انجام بدین ولی در امر تکثیر تا میتونید سعی کنید اتوماتیک باشه فارمتون چون نباید برای زالو استرس بوجود بیاد.البته فوتهای کوزه گری هم داره که بدلیل سوءاستفاده بعضیا نمیشه اینجا بیانش کرد ولی در حین کار خودتون تجربه میکنید بهمین دلیل گفته میشه از تعداد کمی استفاده کنید

 تولید مثل زالو

تولید مثل در زالو  بستگی به دفعات تغذیه و کیفیت غذایی که آنها مصرف می کنند دارد.زالوها به وسیله خود بارور سازی ، تولید مثل نمی کنند بلکه با دیگر زالوها جفت گیری می کنند. جفت گیری بطور طبیعی در ماه های تابستان در داخل یا خارج آب انجام می شود، و می تواند تا 18 ساعت به طول انجامد.

پیله ها به وسیله کلیتلّوم، که یک ناحیه غنی از غدد، واقع در یک سوم قدامی بدن زالو می باشد تولید می شوند. کلیتلّوم مایع چسبناکی ترشح می کند که با انقباضات سریع ماهیچه ای، قوام کرم مانند پیدا می کند. سپس زالو  تخم گذاری میکند و نیز یک ماده مغذی آلبومینی که هیرودویین نامیده میشود داخل پیله تزریق می کند. بعد از اینکه زالو عقب می کشد، هیرودویین به تدریج سخت شده و رنگش از سفید به زرد قهوه ای تغییر میکند. پیله خارج شده، آستر داخلی ظریفی دارد و با یک ماده پروتئینی اسفنجی قهوه ای مایل به زرد پر شده است. پیله آب را ذخیره کرده و جنین را از دهیدراتاسیون (کم آبی و خشک شدن) محافظت می کند.

به هنگام بیرون آمدن نوزاد زالو از توده اسفنجی پیله؛ مادر دو حفره کوچک در هر سر پیله ای که اکنون بیضوی شکل است ایجاد می کند. سوراخ ها تقریباً به اندازه 1-5/0 میلی متر هستند و به زالو های جوان کمک میکنند که از پیله رهایی یابند. زالوهای از تخم بیرون آمده تقریباً 2-1 سانتیمتر طول و 5/1-1 میلی متر قطر دارند و در جهت تکمیل روند تکاملی شان، بعد از بیرون آمدن از تخم متحمل دگردیسی نمی شوند. وقتی که آنها از تخم بیرون می آیند بدنشان اساساً همانند زالوهای بزرگ است جزء اینکه فقط ارگانهای جنسی را ندارند. طول مدت جنین زایی بسیار وابسته به دماست که میتواند از چند روز تا یک زمستان کامل طول بکشد. در سن حدود 3 هفتگی زالوهای جوان قادراند پوست طعمه شان را سوراخ کنند ما دیده ایم که زالوهای جوان بعد از بیرون آمدن از تخم تا شش ماه بدون غذا زنده.

نکات عمومی کوکون گیری

چند نکته برای  گرفتن کوکون از زالو مهم هست  که باید رعایت شود  اول اینکه زالو  باید  یک دوره زمستان گذرانی داشته باشه که استراحتکرده باشد و نیروی لازم برای  تکثیر را بدست اورده باشد وبعد اینکه تراکم  زالو تو واحد سطح مهم هست که هرچه تعداد زالو کمتر باشد کوکون بیشتری  خواهند گذاشت  ودیگر اینکه رعایت کردن   دما  برای جفتگیری  در حدود  24 درجه تو  بازه زمانی دوهفته وتا یک ماه از ضروری ترین موارد برای داشتن کوکون خوب هست وبعد از  اونهم رسوندن دمای فارم به 28 درجه  همراه با جزیره سازی که به امید خدا شروع به کوکون گذاری کنند البته این را هم توجه داشته باشید زالو تا ارامش نداشته باشه کوکونی نخواهد گذاشت پس  ایجاد شرایطی که به زالو  ارامش بدهد  را هرگز فراموش نکنید.

کوکون زالو

رابطه فصلها با تکثیر زالو

شغل پرورش و تکثیر زالو وابستگی شدید به فصل دارد و اگر خدایی نکرده با عدم آگاهی شما وارد این صنعت شوید نه تنها سود نمیکنید بلکه ضرر هنگفت هم میکنید.باید بدانید که این صنعت در سه شکل انجام میشود.
1-پرورش زالو(یعنی تبدیل یک زالو به مرحله بعدی رشد آن و رساندن آن به سایز هدف)
2-تکثیر زالو(یعنی زاد و ولد زالو و تولید زالو های لارو)
3-نگه داری زالو(یعنی  دپو کردن و قرنطینه زالو برای مدتی و ارائه آن به بازار)
افرادی که میخواهند تازه وارد این کار بشوند باید بدانند که با توجه به نزدیک شدن به فصل پاییز عملا کار پرورش برای آنها سود اور نیست و حتی ممکن است باعث ضرر سنگین فرد تولید کننده هم بشود
چرا که اگر زالوی لارو را بگیرند و تغذیه کنند باید دو مرحله غذا دهی داشته باشند که عملا هفت ماه تا هشت ماه زمان میبرد که با این عمل دو فصل خوش فروش پاییز و زمستان رد میشود و زالو ها برای بهار اماده بازار میشوند که این یعنی ضرر چرا که ورود زالو های صیدی در فصل بهار قیمت را کاهش میدهد.مگر این که زالوی آرایشی را تهیه کنند که آن هم به دلیل کم بودن زالو ارایشی در بازار و افزایش قیمت آن در این روزها هزینه های تولید را بالا میبرد
البته طبق تجربه باید بگوییم که بهترین فصل شروع کار نهایتا تا اوایل تابستان میباشد و بعد از آن میزان افرادی که در این صنعت متضرر شده اند بیشتر است یعنی که اگر شما بخواهید برای یک کار اقتصادی و درامد زا و سرمایه گذاری بالا این کار را انجام بدهید میزان ریسک شکست بیشتری دارید.البته افرادی که فقط برای آموزش این شغل و یادگیری میخواهند این کار را انجام بدهند و هدف فقط کسب تجربه است میتوانند اقدام به این کار کنند.

تکثیر زالو

برای این فصل شروع کار تکثیر هم سود اور نمیباشد چرا که در این فصل اگر اقدام شود زالوهای لارو به دنیا امده هیچ مشتری در زمستان و پاییز نداشته و عملا سودی برای تولید کننده ندارند و حتی ممکن است باعث ضرر هنگفت هم بشوند.پس باید دقت کنید که این فصل فقط مناسب نگه داری زالو می باشد یعنی کسب آموزشهای لازم برای نگه داری زالو در شرایط قرنطینه و ارائه آن به بازار مصرف که میتوانند در اواخر این ماه و شهریور این کار را انجام دهند.

  شرایط لاروهادرکوکون

یک سری سوالات جذاب در مورد کوکون:
- در کوکون جنین لارو کی زنده میشود؟
لارو ها در بدو بوجود امدن کوکون داخل کوکون هستند و زنده میباشند و رنگ انها سفید هست و اندازه انها حدودا از 1_0.5 میلی متر میباشد….جالبه بدونید تعداد انها در یک کوکون معمولا 30% بیشتر از تعداد عرف هست…این لارو ها از مایع داخل کوکون تغذیه و رشد میکنند
- داخل کوکون چرا قرمز هست؟
این قرمزی از رنگ البومین اولیه داخل کوکون و پوسته کوکون میباشد که رفته رفته روشن تر و از بین میرود
- ایا در کوکون بین لارو ها هم خواری یا درگیری بوجود میاد؟
معمولا خیر اما گهگاه مشاهده شده که لاروی در کوکون مورد حمله واقع شده و این بیشتر برای کسب غذاست…بهتره کوکون رو در دمای 24_26 نگه داری کنید و دمای بالاتر فعالیت لارو ها رو بیشتر میکنه و اگه البومین تموم بشه هم خواری شروع خواهد شد
- چرا کوکون ها تک سایز نیستن و چرا تعداد انها متفاوت هست؟
سایز کوکون ها و تعداد لارو های انها عمیقا بر حالت مولد بستگی دارد….سن و سایز مولد…شرایط تغذیه و استرس نقش بسزایی در سایز و تعداد لارو ایفا میکنند
5-بعد از چند ساعت که کوکون درون اب باشد اب به کوکون نفوذ میکند؟(نفوذ اب =فساد )
تقریبا 6 ساعت

  • ایا نور تاثیری بر کوکون دارد؟
    نور باعث میشه فعالیت لارو ها افزایش یابد
    7-کوکون چه بویی میده؟
    عملا کوکون نباید بوی خاصی بده و اگر بو بدهد در شرف خراب شدن است
    8-کوکون رو از کی میتونید باز کنید که لارو هاش نمیرن؟
    تقریبا از روز 17 قابل باز شدن هست اما بسیار ریز هستند
    - اگر داخل کوکون البومین باشه لاروها تا کی میتونن زنده بمونن؟
    تقریبا تا وقتی که حرکتشون اذیتشون نکنه
    - حالت اسفنجی روی کوکون چه کاربردی دارد؟
    این حالت برای حفظ رطوبت و تهویه کوکون بسیار کاربرد دارد….پوسته کوکون منافذ ریزی دارد که چون زیر کوکون مرطوب تر و گرم تر از سطح ان(تبخیر سطحی که باعث خنک شدن میشود) است یک چرخش هوا از پایین به بالا بوجود میاید….
    حذف حالت اسفنجی کوکون باعث مرگ لارو ها میشه و حسایت لارو ها افزایش میابد
    تکامل لارودرکوکون وخارج کردن لاروها
    همینطور که میدونید از لحظه بوجود امدن کوکون و منسجم شدنش حدوداً21 روز بعد لاروها تکامل میابند

از یک چراغ قوه کمک میگیریم و کوکون را روی چراغ قوه قرار میدیم
- پنج روز اول کوکون به صورت قرمز هست و یک دست میباشد….این سرخی در روز پنجم بیشتره و در روز اول کمتر
- بین6_10 روز که شما لاروهای شفاف را مشاهده میکنید و تقریبا متوجه میشوید که نوزادان به صورت جنین هستند
- بین11_16 روز که همان نوزادان تیره تر هستند و تقریبا دیگه خبری از قرمزی در کوکون نیست….لارو ها نسبت به نور واکنش نشون میدن/
- بین 17_19 روز که تمامیه لارو ها در یک سمت کوکون جمع میشن….در این مدت لارو ها اوج مصرف از مایع کوکون را دارند و سایز میگیرن…
- بین 20_21 روز که لارو ها پخش شده و بسیار درشت هستند و واکنش خوبی نسبت به نور دارند….شما فضای خالی کوکون را حس میکنید….

در این زمان وقت خارج کردن لاروها میباشد و بهتره با استفاده از همین چراغ قوه و قیچی بهترین نقطه را برای برش انتخواب کنید تا سهوا لاروی قیچی نشود
یا میتوانید کوکون را در همان شرایط مطلوبش نگهداری کنید و درمیان خزه و سبد بگزارین و آن را روی آب وسط وان یا پت یا هر ظروفی که استفاده میکنید بزارین و منتظر بمانید تا خود لاروها کوکون را سوراخ کنن و داخل آب برن این نحوه خارج شدن لارو طبیعی و بهتر است و احتمال اینکه لارو نارس را بیرون بیاوریم از بین میرود.

بعضی بیماریهای زالو و علایم:

۱- تورم سر و بادکشها( امونیاک بالا)
۲- لبه های قرمز سر( نیترات و تغییر دما)
۳- پوشش لزج سفید (بیماری قارچی) 
۴- سفتی عضلات (نیتریت بالا)
۵- بوی تعفن ( امونیاک و عدم تعویض بموقع اب)
۶- پوست حالت شل و اویزان و یا رنگ پریده (بیماری باکتریایی)

 شرایط ذخیره سازی

گلبولهای قرمز و خون کامل باید همیشه در درجه حرارت 2 تا 6 درجۀ سانتی گراد نگهداری شده و هرگز نباید به حالت انجماد درآیند .حفظ حداکثر 6 درجۀ سانتی گراد در کاهش رشد آلودگی باکتریایی در واحد خون بسیار مؤثر می باشد . دمای حداقل 2 درجۀ سانتی گراد نیز حائز اهمیت است چرا که از انجماد و متعاقب آن لیز گلبولها جلوگیری می نماید . تزریق خون همولیز شده و همراه ِ آن ذرات ِ سلولها و گلبولهای لیز شده و نیز هموگلوبین های آزاد شده ، باعث خونریزی های کشنده و از کار افتادن کلیه ها میشود .

در کیسۀ خون به همراه مادۀ ضد انعقاد ( سیترات سدیم ) ، جهت تغذیۀ گلبولهای قرمز در مدت ذخیره سازی ، گلوکز وجود دارد که اگر دمای نگهداری خون از محدودۀ 2 تا 6 درجۀ سانتی گراد خارج شود ، سرعت مصرف آن توسط گلبولهای قرمز افزایش می یابد .
خون کامل و گلبولهای قرمز باید در صندوق های حمل خون و یا در کیسه های عایق بندی شده که دما را زیر 10 درجۀ سانتی گراد نگه می دارند از بانک خون خارج شده و انتقال یابند تا در صورتی که درجه حرارت محیط از 25 درجۀ سانتی گراد بیشتر بوده و یا احتمال تزریق خون طی 30 دقیقۀ آینده وجود نداشته باشد ، شرایط مناسب را جهت نگهداری خون مهیا سازند .
در صورت عدم نیاز فوری به خون ، باید کیسه های خون و گلبولهای قرمز را در یخچال بخش و یا یخچال خون اتاق عمل در دمای 2 تا 6 درجه نگهداری کرد . گلبولهای قرمز و خون کامل باید طی 30 دقیقه پس از خارج کردن از یخچال تزریق شوند .گلبولهای قرمز و خون کاملی که بیش از 30 دقیقه از نگهداری و ذخیره سازی در شرایط مناسب محروم بوده اند هرگز نباید جهت مصارف بعدی در یخچال گذاشته شوند چون آمادگی ایجاد عفونت باکتریایی و نقصان در عملکرد سلولهای آنها وجود دارد.

دمای بعد تغذیه

منظور از دمای بعد تغذیه دمایی هست که زالو هم بتواند با فعالیت لازم  اکسیژن کافی را برای هضم خون بدست اورد  وهم دمایی نباشد که  باکتری  ائروموناس حاصل از قی کردن  زالو در اب را سریع به تکثیر برسوند و باعث شود که خود همون باکتری مفید بر علیه زالو شروع به فعالیت کند  بنابراین اینجا تضاد بوجود می اید از یک طرف نیاز به گرما داریم که زالو بتواند فعالیت بیشتری داشته باشد واز یک طرف هم نباید  اجازه رشد را به باکتری های حاصل از قی کردن در اب بدهیم  اگه دما را زیر 15 درنظر بگیریم فعالیت زالو کم شده ومشکل هضم پیدا میکند واگه هم بالای 20 در نظر بگیریم شرایط برای رشدبهتر باکتری در اب فراهم میشود بنابراین بنظر من دما را روی 18 تنظیم میکنیم  تا  تعادل رعایت شود البته میتوان بعد تغذیه دما را پایین نیاورد ولی باید عوضش  تراکم را کم کنیم  واکسیژن رسانی به فارم داشته باشیم تا بخاطر سنگینی که زالو در اثر تغذیه دارد ونمیتوند به حالت شنا حرکت کندتا به کسب  اکسیژن از طریق پوستش اقدام کند با اکسیژنی که به اب میدهیم اکسیژن مورد نیاز زالو  را تامین میکنیم (این موضوع بسیار مهمه که بعد از تغذیه اکسیژن رسانی کنید)فقط دقت داشته باشین زمانی که زالویی قی کرد حتماً آبشو بسرعت عوض کنید ،یکماه بعد تغذیه حتما حواستون به قی کردنها باشه وگرنه باعث بیماری و تلفات سنگین میشه

شناسایی وخرید و فروش زالو

در مورد خرید زالو و مشکلاتی که بعد از خرید بوجود میاد باید چند مورد جهت اطلاع کسانی که تازه وارد کار شدن بگم  .اول از همه تو سعی کنید که اسم سایزو  نبرید برای خرید حتماً از سانتیمتر استفاده کنید و سفارش بدید وگرنه بعد از خرید حتماً بمشکل میخورید مثلا بگین زالوی ۴ الی ۶ سانت میخوام … بارها پیش اومده کسانی با اینکه چند سال تجربه داشتن تو این کار ولی بخاطر همین اسم سایز (سوزنی.کبریتی….)متضرر شدن چون برداشت هر کسی از این سایزها یچیزی بوده پس بهترین راه اینه که شما از سانتیمتر استفاده کنید البته اینم بگم که زالو در حالت شنا یا در حالت دراز شده اندازه گیری میشه نه در حالت عادی .
بعد از طی کردن و مشخص شدن اندازه زالو باید عکس یا فیلمی از زالوی مورد معامله از طرف فروشنده بگیرید که همه زالوها در عکس یا فیلم مشخص باشه و از همون زالوها تعداد زیادیو دردست بگیره فروشنده و عکس بگیره که ریز یا درشت بودن زالو مشخص بشه یا در کناز خط کش عکس گرفته بشه تاکید میکنم که از کل زالوها فیلم درخواست کنید که فروشنده چندتارو جدا نکنه که مشخصات خوبی داره و در مورد گیرایی زالو میتونید از فروشنده درخواست کنید که زالوهارو در دست نگه داره اگر زالوها از دست فروشنده افتادن یا در حال فرار باشن یعنی گیرایی نداره اگر به دستش یکجا چسبیدن و درحال گشتن محلی برای نیش زدن بودن اون زالو گیرایش خوبه و میتونید اعتماد کنید و البته باز هم تاکید میکنم که حتما طی کنید که در صورت بیکیفیت بودن زالو برگشت میدین البته اگر همچین اتفاقی افتاد باید همان روز اول زالوها برگردانده بشن وگر نه امکان داره تو همون یکی دوروز اول خود شما باعث مشکلاتی برای زالو بشین و طرف مقابل پس نگیره که حق هم داره چون که زالو موجودیه که با کوچکترین مشکلی به تلفات میخوره یا بیمار میشه.
مورد بعدی که باید در نظر داشته باشین بیمار نبودن زالوهاست که با نگاه کردن به ظاهر زالو تا حد زیادی میتونید مطمعن شوید،هم میتونید در عکس یا فیلمی که براتون میفرستن ببینید و هم موقع تحویل و شمارش زالوها ،زالوها بهیچ عنوان نباید  زمانی که در آب هستن و ظرفشونو تکان بدید یا دستونو داخل ظرفشون ببرید یگوشه بیحرکت بمونن مگر اینکه تازه تغذیه شده باشن که در این صورت بهیچ عنوان گیرایی ندارن و تا چند ماه بدرد درمان نمیخورن زالوها اگر توپل بودن و با نگاه کردن دیدین که پوستشون تا حدی کشیده شده هست و تحرک کمی دارن سعی کنید خرید نکنید چون گفتم تازه تغذیه شدن .
مورد بعدی اینه که از نوع طبی بودن زالوها مطمعن بشین که در مطالب بالا انواع زالوی طبیو با عکس و مشخصات ظاهری گذاشتیم کوچکترین فرقی در ظاهر زالو اگه بود خرید نکنید احتمال اینکه زالوی سمی یا زالوی غیر طبی باشه زیاده.
مهمترین موضوعی که در خرید زالو باید دقت کنید اینه که هیچ گونه فرورفتگی و پستی و بلندی روی بدن زالو نباید باشه، بهرشکلی اگر کوچکترین فرورفتگی یا لکهای سفید مثل جوش یا حتی لکهای سیاه یا هر چیزی که احساس کردین با در نظر گرفتن عکسهایی که در مطالب بالاتر گذاشتیم تفاوت داره اون زالو بیماره و حتماً از بین میره البته اگر تعدادشون کم بود یا چند عدد بود مشکلی نداره ولی باید در نظر داشته باشین که زالوهای بیمار درون بارتون بوده و احتمال اینکه بقیه زالوهارو مبتلا کرده باشن زیاده و حتما قبل از هر چیز زالوهاتونو طبق درمانی که قبلا گفته شده استریل و درمان کنید تا خیالتون راحت باشه از گسترش بیماری.
اگر باری خریداری کردید که اینجور مشخصاتو داشتن و همون لحظه تحویل تلفاتشون زیاد بود و بقیه زالوها بیحال بودن یا بدنشون پستی بلندی داشت فوراً برگشت بدین چون درمان زالوی مریض امکانپذیر نیست و یا خیلی خیلی خیلی سخته بهتره ریسک نکنید و پس بدین .در صورتی که قصد خرید زالوی مولد دارید جهت امر تکثیر و تولید حتما قبل از هر اقدامی وارد گروه حقایق و فروش زالو شوید و از قیمت روز زالو با خبر بشید در غیر این صورت حتماً شرکتها و اشخاصی هستن که از بی خبری شما سواستفاده کنن و قیمتهای بالایی بشما بدن زالوی مولد تو این چند سال گذشته چه در زمستان و چه در تابستان قیمت واقعیش بیستر از ۵۰۰۰ تومن نشده البته این قیمت زمستونه که زالو گرون هستش .
البته اگر کمبود زالوی مولد باشه احتمال بالا رفتن قیمت زالو هستش که با تحقیق در گروه حقایق و فروش میتونید از کم بودن یا نبودنش مطلع بشین که تا بحال کمبودی نبوده که قیمتش بالاتر بره مگر بعد این بعلت تقاضای زیاد این اتفاق بیافته.
موضوع بعدی که شما مردم عزیز باید توجه داشته باشید اینه که متاسفانه کسانی هستن که بخاطر سود بیشتر زالوی سایز ریز را به اسم مولد باکره بمردم میدن و همین موضوع باعث ضرر خیلیا شده و بعد از گذشت یک الی دوسال نمیتوان از این زالوها کوکون(تخم)گرفت بدلیل اینکه زالو مولد نبوده و به سن بلوغ نرسیده
البته گفته میشه که زالوهای کوچک هم کوکون میزارن که در این رابطه باید عرض کنم که خود بنده هم دیدم که زالوی کوچک کوکون گذاشته.البته چون اکثر زالوها صیدی هستن و بفروش میرسند بهمین دلیل احتمالش هست که زالویی داخلشون باشه که از لحاظ سن بلوغ بتکامل رسیده باشه ولی بعلت اینکه تغذیه کمتری داشته سایزش کوچک مونده ، که باید اضافه کنم کوکونهایی که این نوع زالوها میذارن هم کوچک هستن و هم تعداد کمتری داخلشون لارو وجود داره
بهترین راه اینه که شما مولد بزرگ بگیرید ،چون حداقل می توانید از سایز درشت ۱۳ سانت به بالای زالو متوجه مولد بودنش بشین و حتی اگر از این مولدها تخم گرفته باشن و بشما داده باشن هم می توانید خاطر جمع باشید بعد از تغذیه و استراحت و گذشت ۴ الی ۶ ماه دوباره کوکون میذارن نه اینکه دوسال نگه دارید تا به بلوغ برسن .
خیلی از همکارها طبق آموزشهایی که از پایه غلط بوده  سایز مولد را از ۱۲ الی۱۵ سانت میدونن که البته درست هم هست ولی بزرگتر از این سایز را زالوی خرسی و ناکارآمد میدونن که بنظر شخص بنده و تجربه ای که داشتم و فیلمهایی که از فارمهای خارجی دیدم که در پیامهای بالاتر فیلمهارو  گذاشتم خودتونم میتونید ببینید این زالوهای بسیار بزرگ و یا همون زالوهای خرسی بنظر من بهترین مولده و کوکونهای بزرگی نیشه ازشون گرفت و بخاطر سایز بزرگشون میتونیم مطمعن باشیم که مولد هستن اگر کسی این سایز زالورو ناکارآمد میدونه میتونه بمن بفروشه من حتما خریدارم.

خلاصه عزیزان تازه کار مولد خواستین بگیرین حداقل زیر ۱۲ یا ۱۳ سانت نگیرید و مواظب باشین که به اسم زالوی مولد پرورشی یا استثنائی یا هر اسمی که روش میذارن گرون بهتون نندازن چون بهترین مولد همون مولد صیدیه چون تو محیط مصنوعی نگهداری نشده که مریض بشه اکثر زالوهایی که پرورشی هستن بخاطر نبود علمو تجربه کافی در این کار بیمار میشن پس بهمین دلیل تاکید میکنم به عناوین مختلف خام نشین و گران نخرید

سایز زالو

 سود پرورش هزار زالو لارو

حساب و کتاب در حد سطحی انجام دادم بد نیست شما هم در جریان بذارم هزینه های ۱۰۰۰عدد زالو جهت پرورش که میشه ۸۰۰.۰۰۰تومان خرید لارو
حداقل زمانی که شما لارو رو برسونید به طبی اگه شرایط مناسب باشه ۷ ماه ک هر سی روز تغذیه کنید و بعد از ۴ دوره و گذشت ۲ ماه از زمان اخرین تغذیه قصد فروش داشته باشید

تمام هزینه ها حداقل حداقل در نظر گرفته شده برای۷ ماه
هزینه برق ۴۰۰،۰۰۰تومان
هزینه اب ۴۰۰،۰۰۰تومان
هزینه کارگری با احتساب اینکه از۷ماه فقط ۴ ماه رو کارگری حساب کنیم و فقط روزی ۴۰،۰۰۰تومان در نظر بگیریم میشه ۴،۸۰۰،۰۰۰تومان
هزینه مکان رو حداقل ماهی ۲۰۰،۰۰۰تومان در نظر بگیریم میشه ۱،۴۰۰،۰۰۰
و از ۱۰۰۰ عدد لارو ۲۰۰ عدد رو تلفات در نظر بگیریم 
جمع هزینه ها میشه ۷،۸۰۰،۰۰۰تومان
و شما موفق بشید زالو رو ۳۵۰۰تومان بفروش برسونید میشه ۲،۸۰۰،۰۰۰
کسانی ک قصد ورود دارن همچین آش دهن سوزی که میگم نیست بر این اساس هست حالا بماند بحث بیماری زالو ،مشکلات تهیه دارو و تغذیه،بماند درد سر مجوز بهداشت.حالا شما تکثیر ک کار بسیار سختی هست رو در نظر بگیرید پس گول یه عده سودجو که صرفا برای پر کردن جیب مبارکشون این شغل رو طلایی جلوه میدن نخورید که اگه اینجور بود خود اقایون نیازی به حق مشاوره نداشتن. 
لازم به ذکر است که یک سری از هزینه ها ثابت محسوب میشود از جمله اجاره مکان که در نتیجه تعداد پایین برای پرورش هیچ توجیه اقتصادی نداشته اما با توجه به براورد هزینه های ثابت و متغییر دوستان محاسبه بفرمایند در تعداد زالو پرورشی با در نظر گرفتن تلفات.

نتیجه:

 پس با تما این توضیحات، پیشنهاد نویسنده به شما این است که پرورش زالو را فراموش کرده و سراغ شغل ها و پرورش هایی بروید که اشباع نشده باشند و فراموش نکنید، طبق نظریه صحیح بزرگان اقتصادو تجارت، وقتی موضوعی ورد زبان همه میشود، دیگر نه تنها سودی ندارد بلکه به احتمال زیاد منجر به ضرر میشود و فقط در صورتی وارد شوید که منطقه و استان تان نیاز داشته باشد و قبل از شما برای کسی مجوز و پروانه صادر نشده باشد، اگر همچین موقعیتی را گیر آورید تعلل نکنید و با همراهی مشاوران متخصص و صادق، همراهی بسیج سازندگی و جهاد کشاورزی قدم های مطمئن بردارید.

وظیفه شبکه ایران کالا حمایت از تولید داخلی و تولیدکنندگان است و قصد از نوشتن این مقاله ناامید کردن شما نیست بلکه حمایت از سرمایه، زمان و عمر شماست، موفق شوید و ما را در جریان موفقیتتان بگذارید.

در پایان ویدئوی یکی از کارآفرینان موفق این عرصه را برای بهره برداری در اختیار شما مخاطبان عزیز قرار می دهیم:

نویسنده و مولف: محمدعرفان زارعی

http://sellleech.ir

https://iranzalo.com

http://kardon.ir

کلیدواژه‌ها

مطالب مرتبط

مطالب بیشتر از «راه اندازی کسب و کار»

نظر شما

شما در حال ارسال پاسخ به نظر «» می‌باشید.

نظرات بینندگان

جدید ترین برنامه ها

آخرین خبرها